Mljekara Rakitno d.o.o.

Sami počeci naše mljekare vežu se za 2004 godinu. Na preradu mlijeka odlučili smo se iz potrebe jer nismo imali kamo sa svojim mlijekom bili smo primorani preraditi ga. Tako smo pošli s tradicionalnom proizvodnjom Rakitskog svježeg sira.

Dnevno se prerađivalo oko 200-300 l mlijeka sa naše farme. No korak po korak tako su potrebe za našim sirom rasle a mi smo krenuli u novu proizvodnju. Napravili smo siranu, te pored svježeg sira počeli praviti polutvrdi sir i sir iz mijeha. Tako smo proširili svoj asortiman proizvoda, a potrebe su za mlijekom rasle, što nas je dovelo do potrebe da otkupljujemo mlijeko na području Rakitna od nekoliko kooperanata.

Od 2006 godine dolazi do otvaranja radni mjesta , tada smo još bili pod imenom firme ISAT-AP d.o.o. Krajem 2008. i početkom 2009. godine osnovali smo firmu MLJEKARA RAKITNO d.o.o odvojili se i otvorili nova radna mjesta proširili broj kooperanata. Tako danas imamo 11 zaposlenih radnika i oko 60 stalnih kooperanata. Osim na području Rakitna kooperante imamo i na području Tomislavgrada i Posušja.

Zahvaljujući tome danas naš kapacitet prerade mlijeka je cca 5.000 lit. mlijeka. Uz to smo proširili asortiman proizvoda na Rakitski dimljeni sir i Rakitski ovčiji sir iz mijeha. Ne mislimo na tome ostati, imamo u cilju otvarati nova radna mjesta proširivati asortiman proizvoda i tržište.

 

Iz foto galerije...